Mainos
Mainos

BBC: Australia ei saa vinoilla kuninkaallisille häille

Britannian yleisradioyhtiö BBC on kieltänyt australialaista vastinettaan pilailemasta kuninkaallisten häiden kustannuksella.

Australian yleisradioyhtiö ABC aikoi välittää häistä BBC:n live-lähetyksen, jonka päälle australialainen Chaser-komediaryhmä olisi selostanut tapahtumien kulkua. Tyylilajiltaan lähetyksen oli tarkoitus oli satiiri.

Tällä viikolla BBC kuitenkin ilmoitti, ettei sen materiaalia saa käyttää osana draamallista, komediallista, satiirista tai muunlaista viihdeohjelmaa tai muuta mediasisältöä.

Australialaismedian mukaan kiellon takana on kruununprinssi Charlesin kanslia. BBC:n kerrotaan uhanneen, ettei ABC saa lähettää häitä ollenkaan jos se ei taivu kieltoon.

Australian ulkoministeri Kevin Rudd on kehottanut BBC:tä rentoutumaan.

- Olen varma, että ABC teki oikein, se toimi kunnioittavasti kuningashuonetta kohtaan. Olisi kuitenkin hyödyllistä, jos väki BBC:llä rentoutuisi vähän -- ja kehittäisi australialaisen huumorintajun, Rudd sanoi.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme