Mainos
Mainos

BBC: Brasiliassa vaaditaan oikeutta aborttiin zikaviruksen perusteella

Brasiliassa raskaana oleville naisille vaaditaan oikeutta aborttiin, jos heillä todetaan zikavirustartunta, kertoo BBC. Äidin zikaviruksen epäillään aiheuttavan vastasyntyneille mikrokefaliaa eli pienpäisyyttä.

Ryhmä asianajajia, aktivisteja ja tutkijoita aikoo pyytää Brasilian korkeinta oikeutta sallimaan abortin tekemisen zikavirustapauksissa.

Brasiliassa nainen voi saada abortin vain, jos raskaus uhkaa hänen henkeään tai on seurausta raiskauksesta. Vuonna 2012 samainen ryhmä sai lakiin lisäyksen, että abortin saa myös, jos sikiöllä todetaan anenkefalia eli vakava aivojen epämuodostuma.

BBC:n mukaan ryhmän vetoomuksessa sanotaan, että Brasilian valtio on vastuussa zikaviruksen leviämisestä, koska se ei ole hävittänyt virusta levittäviä hyttysiä. Ryhmän mukaan brasilialaisia naisia ei pidä rangaista viranomaisten virheistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme