Mainos
Mainos

BBC: Brittifirma toimittanut kiisteltyä teloitusainetta Yhdysvaltoihin

Brittiläinen lääkeyritys on toimittanut useille Yhdysvaltain osavaltioille teloituksissa käytettävää lääkeainetta, kertoo BBC.

Lääkeaine tiopentaalin ainoa amerikkalainen valmistaja Hospira ilmoitti viime viikolla lopettavansa aineen tuotannon, koska yhtiö ei halua että sitä käytetään ihmisten teloittamiseen.

BBC:n mukaan brittiläisen Dream Pharma -lääkeyrityksen tiopentaalia aiotaan käyttää huomenna teloitukseen Georgian osavaltiossa. Kuolemantuomittujen oikeuksia puolustava Reprieve UK -järjestö kertoo, että Dream Pharma on toimittanut tiopentaalia lisäksi ainakin viidelle muulle osavaltiolle.

Dream Pharman toimitukset ovat ilmeisesti tapahtuneet ennen joulukuuta, jolloin Britannia kielsi aineen viennin.

Kuolemaantuomitulle liian vähän nukutusainetta

Kuolemantuomituille annettava myrkkyruiske sisältää kolmea lääkeainetta, joista tiopentaali ensin nukuttaa tuomitun.

Tutkimuksissa on kuitenkin havaittu, että monet tuomitut olivat saaneet riittämättömän määrän ainetta ennen teloitusta. Tämä voi johtaa siihen, että tuomittu kokee täysin tietoisena tuskallisen ja hitaan tukehtumiskuoleman.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme