Mainos
Mainos

BBC: Eteläafrikkalainen mies kiipeili Mount Everestillä luvatta, isot sakot uhkaavat

Eteläafrikkalainen mies voi saada suuret sakot kiipeiltyään Mount Everestillä ilman lupaa, kertoo BBC.

Mies oli BBC:n mukaan jättänyt maksamatta vuorella kiipeilyyn vaadittavan reilun kymmenen tuhannen euron maksun.

BBC:n mukaan on äärimmäisen harvinaista, että kukaan kiipeää Mount Everestillä yksin. Nepalin viranomaiset ovat kertoneet BBC:lle, että ilman lupaa kiipeilemisestä narautettu mies oli yrittänyt piilotella kiipeilyä valvovilta viranomaisilta luolassa. Mies oli perustanut luolaan oman leirin, suojaan katseilta.

Viranomaiset kertovat takavarikoineensa eteläafrikkalaisen miehen passin. Mies oli ohjeistettu matkustamaan pääkaupunkiin Kathmanduun. Mies ei ole kuitenkaan toistaiseksi ilmoittautunut viranomaisille pääkaupungissa.

Kiipeilijä kirjoitti Facebookissa, että hän saattaisi joutua vankilaan. Lisäksi hän voi joutua maksamaan reilun 20 000 euron sakot.

Mies kirjoitti olleensa häpeissään, koska hänellä ei ollut varaa maksaa lupamaksua. Mies oli saanut runsaasti apua ystäviltään ja perheeltään vuorta varten valmistautumiseen.

Mies kertoi, että hänen yrityksensä kiipeillä Everestillä salaa on suututtanut useita ihmisiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme