Mainos
Mainos

BBC: Floridassa jahdataan pytoneita kilpailun avulla

Yhdysvalloissa Floridan osavaltiossa jahdataan käärmeitä kilpailun avulla. Käärmejahdin tarkoituksena on saada tiikeripytonin kanta pienemmäksi Evergladesin suoalueilla.

BBC:n mukaan kilpailu kestää kokonaisen kuukauden ja noin 550 ihmistä on jo ilmoittautunut kisaan. Kilpailijoita on tulossa Floridaan 25 eri osavaltiosta. Floridan ympäristöviranomaiset aikovat opettaa kilpailijoille, miten tunnistaa oikea tiikeripyton muista käärmelajeista. Jahti alkaa lauantaina paikallista aikaa.

Kilpailussa on kaksi palkintoa; tuhannen dollarin rahapalkinto pisimmän tiikeripytonin saalistaneelle ja 1500 dollarin rahapalkinto sille, joka nappaa käärmeitä eniten.

Tiikeripyton on levinnyt Floridan luontoon lemmikkioloista. Se on haitaksi erityisesti osavaltion nisäkäslajeille.

Yhdysvallat kielsi lihansyöjäkäärmeiden maahantuonnin viime vuonna. Joidenkin ympäristöviranomaisten mukaan kielto on tullut liian myöhään.

Tiikeripyton, eli burmanpyton voi kasvaa aina seitsemän metrin pituiseksi. Se syö nisäkkäitä, lintuja ja alligaattoreita.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme