Mainos
Mainos

BBC: Indonesia aloitti pedofiilien kemialliset kastraatiot

Indonesia aikoo päästä maan pedofiileistä eroon pakottamalla lapsia seksuaalisesti hyväksikäyttäneet kemialliseen kastraatioon, kertoo BBC.

Asiasta kertonut maan presidentti Joko Widodo sanoi Indonesian kunnioittavan ihmisoikeuksia, mutta hänen mukaansa kompromisseja ei voida tehdä, kun kyse on lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista rankaiseminen.

– Me olemme vahvoja ja tulemme olemaan hyvin tiukkoja. Seksuaalirikoksista tullaan langettamaan tuntuvia rangaistuksia, Widodo sanoi BBC:lle.

Kemikaalisessa kastraatiossa henkilö syö seksihaluja ja libidoa vähentävää lääkettä, mutta häntä ei sterilisoida tai häneltä ei poisteta elimiä.

Indonesia hyväksyi kiistellyn lain aiemmin tässä kuussa. Maan lääkäriliitto ilmoitti heti, että sen jäsenten ei pitäisi osallistua toimenpiteen suorittamiseen, koska se on vasten lääkärien etiikkaa.

Presidentti Widodon mukaan kemiallisen kastraation systemaattinen käyttö tulee vähentämään seksuaalirikoksia ja ajan kanssa poistamaan pedofiilit kokonaan.

Indonesiassa on BBC:n mukaan tullut ilmi useita tapauksia lasten törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme