Mainos
Mainos

BBC: Irakin joukot ovat päässeet Mosuliin – Isisin vastarinta kiivasta

Irakin hallinnon joukot ovat päässeet Mosulin kaupungin sisäpuolelle, uutisoi BBC.

Uutiskanavan mukaan Isisiä vastaan hyökkäävät joukot ovat edenneet Mosulin itäiselle esikaupunkialueelle. Joukkojen mukana kulkeva BBC:n kirjeenvaihtaja kertoo, että Isisin vastarinta on kiivasta. Yhdysvaltain johtamalta, Isisiä vastaan taistelevalta liittoumalta on pyydetty ilmatukea.

Irak aloitti Mosulin takaisinvaltauksen Isisiltä noin kaksi viikkoa sitten. Mosul on ainoa Isisin hallussa oleva suuri kaupunki Irakissa. Eilen armeija kertoi vallanneensa takaisin kyliä Mosulin itä-, pohjois- ja eteläpuolella.  

Irakin pääministerin Haider al-Abadin mukaan Isisillä ei ole Mosulissa muita vaihtoehtoja kuin antautua tai kuolla.

Kaupungissa on arviolta jopa 1,5 miljoonaa siviiliä. Vajaat 20000 asukasta on jo paennut, mutta määrä saattaa vielä nousta monikymmenkertaiseksi.  

– Piiritämme Daeshin (Isisin) kaikista suunnista, ja jos Luoja suo, leikkaamme käärmeen pään irti. Heillä ei ole pakotietä, pääministeri sanoi valtion television lähetyksessä.Valtaukseen osallistuu noin 50 000 sotilasta. Irakin joukkojen lisäksi mukana on esimerkiksi kurdien peshmerga-taistelijoita.

Isis valtasi Mosulin kesäkuussa 2014. Kaupungissa arvioidaan olevan 3000-5000 Isisin taistelijaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme