Mainos
Mainos

BBC: Itävalta kieltää uusnatsien suosimia rekisterikilpiä

Itävalta kieltää yksilölliset, salakoodin sisältävät rekisterikilvet, joita uusnatsit käyttävät, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. 

Nyt liikenneviranomaiset ovat julkistaneet kieltolistan, jolla on yli 30 arvoituksellista koodia. Sellaisia ovat esimerkiksi FG (Führers Geburtstag, Führerin syntymäpäivä), BH (Blood and Honour, veri ja kunnia), WAW (White Aryan War, valkoisten arjalaisten sota). 

Kieltolistalle on joutunut myös numeroyhdistelmiä, kuten 88 (Heil Hitler, h-kirjain on aakkosten kahdeksas kirjain), 420 (20.4. Hitlerin syntymäpäivä) ja 1919 (tarkoituksessa SS, s-kirjain on aakkosten 19. kirjain).  

-Selvät natseihin viittaavat rekisterikilvet ovat olleet Itävallassa kiellettyjä vuodesta 1989. Mutta olemme huomanneet, että silmiinpistävistä koodeista on siirrytty kätkettyihin koodeihin, sanoi Itävallan liikenneministeriön tiedottaja BBC:lle. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme