Mainos
Mainos

BBC: Keinot taistelussa zika-virusta vastaan kovenevat – Brasilia värvää armeijan torjumaan tautia

Brasilian hallitus aikoo värvätä 220 000 sotilasta torjumaan zika-virusta. Asiasta uutisoi BBC.

Sotilaat jalkautuvat ihmisten koteihin jakamaan esitteitä, joissa neuvotaan, miten kansalaiset voivat suojautua zika-virukselta.

Viruksen epäillään aiheuttaneen aivojen kehityshäiriöitä tuhansille vauvoille.

Hallitus ilmoitti uusista toimista sen jälkeen, kun maan terveysministeri Marcelo Castro oli todennut Brasilian jääneen pahasti jälkeen taistelussa virusta ja sitä levittävää hyttystä vastaan. Hänen mukaansa hyttynen on nyt Brasilian "julkinen vihollinen numero yksi”.

Brasilia lähettää armeijan joukot kotikäynneille ensi kuun puolessa välissä. Sotilaat jakavat esitteitä ja kertovat, miten hyttysen pesimäpaikat voidaan tuhota.

Zika-virusta vastaan ei ole olemassa mitään hoitoa eikä rokotetta.

Zika valtaa alaa Amerikan mantereella

Muun muassa zika-virusta levittävä hyttynen löydettiin ensimmäisen kerran Afrikasta 1940-luvulla.

Maailman terveysjärjestö WHO varoitti eilen, että zika-virus on levinnyt nyt todennäköisesti lähes kaikkialle Amerikkaan Chileä ja Kanadaa lukuun ottamatta. Virusta on todettu nyt yli 20 maassa Karibian sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikan alueella. Yhdysvalloissa zikaa ei vielä ole raportoitu. Brasiliassa pienipäisyys- eli mikrokefaliatapauksia on raportoitu lähes 3 893.

Taudin oireita ovat lievä kuume, sidekalvontulehdus ja päänsärky. Suurin osa virustartunnan saaneista ei oirehdi lainkaan. Odottavat äidit eivät siis välttämättä edes tiedä sairastuneensa.

---

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme