Mainos
Mainos

BBC: Lähes sata USA:n hallussa ollutta vankia kuollut

Human Rights First -järjestön raportti kertoo amerikkalaisten kohdelleen vankejaan kaltoin Irakissa ja Afganistanissa.

Lähes sata Yhdysvaltain armeijan hallussa Irakissa ja Afganistanissa ollutta vankia on kuollut elokuun 2002 jälkeen, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC verkkosivuillaan.

BBC:n Newsnight-ohjelman saamat tiedot ovat peräisin Human Rights First -järjestöltä. Järjestön tänään julkaistavan raportin mukaan yli 30 vangin tiedetään tai epäillään tulleen surmatuiksi. Lisäksi 8-12 vankia on kidutettu kuoliaaksi. Ihmisoikeusjärjestö kertoo raportin perustuvan Pentagonista ja muilta Yhdysvaltain viranomaisilta saatuihin tietoihin.

Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin edustaja sanoi Newsnightille, ettei se ole nähnyt raporttia, mutta ottaa epäilyt vankien kaltoin kohtelusta hyvin vakavasti.

Australialainen televisiokanava julkaisi viime viikolla uusia kuvia irakilaisessa Abu Ghraibin vankilassa vuonna 2003 tapahtuneesta kidutuksesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme