Mainos
Mainos

BBC: Lastensuojelujärjestö järkyttyi FB-videosta – itkevä vauva upotetaan vesisankoon

Brittiläinen lastensuojelujärjestö NSPCC vaatii Facebookia ja muita sosiaalisia medioita muuttamaan toimintatapojaan. Järjestön mitta täyttyi, kun Facebookissa alkoi levitä video, jossa itkevä vauva upotetaan lukuisia kertoja vesisankoon, uutisoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Lähes kaksi minuuttia pitkällä videolla näkyy, kuinka vauvaa pidellään ylösalaisin ja upotetaan osittain veteen useita kertoja. Vauva itkee aluksi, mutta lopettaa, kun hoitaja vaihtaa tapaa, miten hän pitelee vauvaa.

NSPCC pitää toimintaa tunteettomana ja kammottavana. Järjestö on järkyttynyt myös siitä, että videota jaetaan sosiaalisessa mediassa. Se on pyytänyt Ison-Britannian hallintoa puuttumaan asiaan.

– Vaikka tämän lapsen hyvinvointi on tietysti etusijalla, pyydämme teitä myös selvittämään kaikki mahdolliset vaihtoehdot, jotka takaavat, että Britannian kansalaiset, mukaan lukien miljoonat lapset, eivät joudu enää altistumaan tällaiselle kammottavalle ja järkyttävälle sisällölle, NSPCC:n toimitusjohtaja Peter Wanless kirjoittaa Britannian kulttuuri- ja tietoturvaministereille lähettämässään kirjeessä.

Facebook on kieltäytynyt poistamasta videota palvelustaan, sillä video ei yhtiön mukaan riko sen sääntöjä. Facebook myöntää, että vauvavideo on järkyttävä ja häritsevä, mutta yhtiön mielestä ihmisillä pitäisi silti olla mahdollisuus katsoa sitä. 

– Tällaisessa tilanteessa kohtaamme vaikean valinnan: vastakkain ovat ihmisten halu lisätä tietoisuutta tämänkaltaisesta käytöksestä ja videon häiritsevä luonne, Facebookin tiedottaja kommentoi BBC:lle.

– Siinä tapauksessa, että ihmiset haluavat lisätä tietoisuutta ja tuomitsevat käytöksen, me merkkaamme videot järkyttäviksi, mikä tarkoittaa, että videoissa on varoitus ja ne ovat ainoastaan yli 18-vuotiaiden katsottavissa, tiedottaja jatkaa.

Tämä ei riitä NSPCC:lle. Se vaatii, että hallitus luo uuden laillista valtaa käyttävän organisaation takaamaan, että internetyhtiöt toimivat jatkossa läpinäkyvästi ja vastuullisesti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme