Mainos
Mainos

BBC: Lavrovin mukaan Venäjä vastaa tylysti USA:n sanktioihin

Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin mukaan Venäjä on valmis "vastaamaan tylysti asioihin, jotka vahingoittavat sitä", kertoo BBC.

Lavrov antoi lausuntonsa perjantaina Moskovassa. Yhdysvallat oli edellispäivänä määrännyt Venäjän sulkemaan konsulaattinsa San Franciscossa sekä vähentämään henkilökuntaa Washingtonin ja New Yorkin toimipisteissä. Tämä taas oli Yhdysvaltain vastatoimi sille, että Venäjä määräsi maan vähentämään lähetystöjen henkilökuntaa Venäjällä.

Lavrov kuitenkin syyttää sanktiokierteen aloittamisesta Yhdysvaltain edellisen presidentin Barack Obaman hallintoa, joka määräsi pakotteita Venäjän toimista Krimillä ja väitetystä sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin.

– Sen tarkoituksena on nimenomaan heikentää Venäjän ja Yhdysvaltain välisiä suhteita ja estää Trumpia tekemästä rakentavia ehdotuksia, Lavrov sanoi.

Ulkoministerin mukaan Venäjä pohtii yhä vastausta viimeisimpään toimeen. Vastareaktiosta ilmoitetaan, kun analyysi on valmis.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme