Mainos
Mainos

BBC: Marokkolaiselta tv-ohjelmalta kyseenalainen video: Näin meikkaat väkivallan jäljet piloon

Marokossa tv-kanava M2 on joutunut suuren kohun jälkeen pyytämään anteeksi televisio-ohjelmaansa, jossa annettiin vinkkejä, miten nainen voi meikata piiloon mustelmia kasvoistaan. Asiasta kertoo BBC.

– Toivomme, että näillä kauneusvinkeillä voit helpommin jatkaa jokapäiväistä elämääsi, ohjelman juontaja Sabahiyat totesi videossa.

Video herätti oitis valtavaa tuohtumusta. Kritisoijien mukaan video antaa näemmä neuvoja siihen, miten kotiväkivaltaa peitetään, eikä perheväkivaltaa kuuluisi siten edes tuomita. Etenkin sosiaalisessa mediassa ihmiset tuomitsivat videon viestin täysin vääränlaisena parisuhdeväkivaltaa koneiden naisten arjessa.

Televisiokanavaa ja ohjelman juontajaa vaaditaan nyt tilille videosta sosiaalisessa mediassa leviävän adressin avulla. Ihmiset muistuttavat, että perheväkivaltaa ei kuuluisi ikinä peitellä.

– Tuomitsemme naisiin kohdistuvan väkivallan normalisoinnista viestivän sanoman. Vaadimme vakavia sanktioita ohjelmalle, adressi linjaa BBC:n mukaan

Televiosio-ohjelma oli tehnyt meikkiopastuksesta myös erillisen videon nettisivuilleen, mutta se poistettiin myöhemmin. Kanava pahoitteli videotaan ja kertoi sen olevan täysin sopimaton. Anteeksipyyntö julkaistiin myös englanniksi kanavan Facebook-sivuilla.

Kyseenalainen video julkaistiin vain muutama päivä ennen YK:n kansainvälistä päivää, jonka avulla pyritään lopettamaan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme