Mainos
Mainos

BBC: Miten opit puhumaan sujuvasti 11:ä eri kieltä?

Britanniassa 20-vuotias nuorukainen puhuu tällä hetkellä yhtätoista eri kieltä. Englantia, kreikkaa, saksaa, espanjaa, venäjää, hollantia, afrikaansia, ranskaa, hepreaa, kataloniaa ja italiaa.

– Nuorempana halusin aina puhua erilaisia kieliä. Vierailimme usein äitini perheen luona Kreikassa. Hollannissa ihastuin kieleen, mutta en ymmärtänyt sanaakaan, joten päätin opetella sen, Alex Rawlings kertoo intohimonsa syttymisestä.

BBC:n uutisen mukaan Alex Rawlings on voittanut nyt huimalla kielitaidollaan kilpailun, missä etsittiin monikielisintä opiskelijaa Britanniassa. Hän opiskelee parhaillaan Oxfordin yliopistossa.

– Minulle on helpompaa muistaa mitä näen tai kuulen kuin esimerkiksi oppia sanoja listalta. Esimerkiksi laulujen sanat on helppo ymmärtää, koska ne rimmaavat ja niitä lauletaan., Rawlings kertoo oppimisestaan.

Seuraavaksi miehen tavoitteena on oppia puhumaan sujuvasti arabiaa. 

Kilpailussa osanottajien piti olla 16–22-vuotiaita ja perehtynyt useampaan kieleen.

BBC tuotti Alex Rawlingsista huiman videon, missä hän kertoo intohimostaan kieliin kaikilla hallitsemillaan kielillä.

Katso video BBC:n sivuilta tästä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme