Mainos
Mainos

BBC:n uutisryhmää uhattiin kuolemalla Libyassa

BBC:n uutisryhmä on kertonut joutuneensa vangituksi ja uhatuksi Libyassa. Reutersin mukaan kolmen hengen ryhmää syytettiin vakoilusta ja heidän henkeään uhattiin lähes vuorokauden kestäneen pidätyksen aikana.

Britannian yleisradioyhtiön ryhmän mukaan Libyan johtajan Muammar Gaddafin joukot hakkasivat heitä nyrkein, kepein ja asein. Pidätetyt joutuivat olemaan huputettuina ja käsiraudoissa.

- Näin vaatimattomasti vaatetetun miehen, jolla oli pieni konepistooli. Hän painoi sen kaikkien niskaan. Katsoin miestä ja hän huusi minulle. Hän käveli luokseni, laittoi aseen niskaani vasten ja veti liipaisinta kahdesti. Luodit pyyhkäisivät korvieni vierestä. Sotilaat vain nauroivat, pidätettynä ollut Chris Cobb-Smith kertoi.

Joukko pidätettiin maanantaina tarkastuspisteellä, kun he olivat matkalla Zawijan kaupunkiin, joka sijaitsee noin 50 kilometrin päässä pääkaupunki Tripolista. Zawijan kaupungin hallinnasta on käyty kiivaita taisteluita viime päivinä Gaddafin joukkojen ja kapinallisten välillä.

Ryhmä on vapautettu ja lähtenyt pois Libyasta.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme