Mainos
Mainos

BBC: Puolassa myös yöllä mielenosoitus parlamentilla

Puolassa mielenosoitus hallitusta vastaan on jatkunut myös yöllä parlamentin edustalla Varsovassa, kertoo BBC. Protesti alkoi jo aiemmin viikonloppuna.  

Toinen mielenilmaus alkoi, kun mielenosoittajat kokoontuivat pääkaupungissa lauantaina aamulla ja siirtyivät sen jälkeen parlamenttitalolle.  

Mielenosoituksilla vastustetaan muun muassa hallituksen aikeita rajoittaa toimittajien pääsyä parlamenttiin. 

Parlamentin sisällä opposition kansanedustajat jatkoivat edelleen istumalakkoa. Puolan pääministeri Beata Szydlo on luonnehtinut opposition kansanedustajien toimia tv-haastattelussa skandaaliksi.  
Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk, Puolan entinen pääministeri, kehotti lauantaina Puolan hallitusta kunnioittamaan maan perustuslakia.

Kaczynski uhannut seuraamuksilla

Lauantain vastaisena yönä poliisit käyttivät voimakeinoja, jotta hallituksen johtavat poliitikot pääsivät lähtemään autosaattueessa mielenosoittajien saartamasta parlamentista.  

Tuolloin tuhannet mielenosoittajat kerääntyivät parlamenttitalon ympärille, kun oppositiopuolueet olivat syyttäneet johtavan hallituspuolueen hyväksyneen ensi vuoden budjetin laittomasti. Parlamentin puhemiestä syytettiin perustuslain rikkomisesta, koska tämä oli siirtänyt budjettia koskevan äänestyksen pois varsinaisesta istuntosalista.  

Hallitsevan Laki ja oikeus -puolueen johtaja Jaroslaw Kaczynski on vakuuttanut, että Puolan hallitus ei alistu painostukseen. Hän on myös uhannut mielenosoittajia seuraamuksilla, mutta ei ole yksilöinyt niitä tarkemmin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme