Mainos
Mainos

Itä-Ukrainan separatistijohtaja: Kohteena tärkeä satamakaupunki

Itä-Ukrainan separatistijohtaja sanoo uutistoimisto Reutersin mukaan, että kapinallisten riveissä taistelee noin 3 000 vapaaehtoista venäläistä. Hänen mukaansa kapinallisten hyökkäyksen päämääränä on strategisesti merkittävä Mariupolin satamakaupunki.

Separatistijohtajan mukaan kapinalliset pystyvät voittamaan Ukrainan armeijan ilman apua Venäjän valtiolta.

Hänen mukaansa venäläissotilaat ovat lomalla taistellakseen kapinallisten rinnalla.  

Ranskan presidentti Francois Hollanden mukaan on täysin mahdotonta hyväksyä, jos Venäjän joukkojen tunkeutuminen Ukrainaan todistetaan.  

– Eurooppa pitää sanktiot yllä, jopa lisää niitä, jos sotatoimia laajennetaan, Hollande sanoi tänään Ranskan diplomaattien vuosittaisessa kokouksessa.  

Ukrainan armeijalähteen mukaan separatistit ovat saaneet haltuunsa strategisesti merkittävän Savur-Mohilan kukkulan Itä-Ukrainassa, Reuters kertoo.

BBC:n mukaan Venäjä-mieliset separatistit ovat edenneet Kaakkois-Ukrainassa. Uutiskanavan tietojen mukaan separatistit ovat edenneet Novoazovskin kaupunkiin ja olisivat suuntaamassa keskeiseen satamakaupunkiin Mariupoliin.  

Itä-Ukrainan taisteluissa kuolee joka päivä kymmeniä ihmisiä, kertoo YK:n raportti. Viimeisen vuorokauden aikana Donetskissa 11 siviiliä on kuollut ja noin 20 loukkaantunut tulituksessa, kertovat paikalliset viranomaiset uutistoimisto AFP:n mukaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme