Mainos
Mainos

BBC: Suomalaistaustaisen uusnatsiepäillyn oikeudenkäynti alkaa maaliskuussa

Britanniassa käytävä oikeudenkäynti kolmea kiellettyyn uusnatsijärjestöön kuulumisesta epäiltyä vastaan alkaa 5. maaliskuuta Birminghamissa, kertoo BBC.

Syytettyjen joukossa on suomalaistaustainen brittiarmeijan sotilas, jota epäillään järjestöön kuulumisen lisäksi myös kolmesta muusta rikoksesta: luvattoman pippurisumutteen hallussapidosta, terrorismia valmistelevan aineiston hallussapidosta ja rotuvihaa lietsovan aineiston jakamisesta netissä.

Syytteen mukaan suomalaistaustaisella epäillyllä oli hallussaan norjalaisen joukkomurhaajan Anders Behring Breivikin kirjoittama kirja.

Miesten epäillään kuuluneen National Actioniin, joka on Britannian sisäministeriön kieltämä uusnatsijärjestö. Järjestö on luokiteltu kiihkomielisen rasistiseksi, antisemiittiseksi ja homofobiseksi, kertoo Independent-lehti.

Miesten epäillään osallistuneen verkossa keskusteluryhmään, jossa muun muassa suunniteltiin rotusotaa ja etnistä puhdistusta Britanniassa.

Kaikki kolme pysyvät edelleen vangittuina. Suomalaistaustainen mies on vangittuna Belmarshin vankilassa Lontoossa.

Päivän istunnossa syytetyt vahvistivat vain henkilöllisyytensä ja vahvistivat, että he ymmärtävät mistä oikeudenkäynnissä on kyse.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme