Mainos
Mainos

BBC: Kymmeniä turisteja surmanneella ampujalla uskotaan olleen apulaisia Tunisiassa

Tunisian viranomaiset ovat varmoja, että perjantain terroriteon tehneellä miehellä oli apureita, kertoo BBC. Miehen uskotaan saaneen apua Kalashnikov-rynnäkkökiväärin hankinnassa ja sisäänpääsyssä Soussen turistikohteeseen. 

Verilöylyssä kuoli liki 40 ihmistä, suurin osa heistä brittituristeja. Haavoittuneita on yhä vakavassa tilassa sairaalassa.

Britannia lähetti maahan myös sotilaskoneen evakuoimaan haavoittuneita.  

Ääri-islamistinen Isis-järjestö on ilmoittanut olevansa iskun takana.

Joukkosurman tehnyt mies on Tunisian keskiosasta Kairouan maakunnasta kotoisin oleva opiskelija. Poliisi ampui hänet kuoliaaksi terrori-iskun päätteeksi perjantaina. 

BBC:n mukaan Tunian viranomaiset ovat puhuttaneet hyökkääjän isää ja kämppäkavereita, mutta heidän ei ole kerrottu olevan epäiltyinä tutkinnassa.

Tunisian sisäministeriön mukaan iskun tekijä eristäytyi ystävistään iskua edeltävänä aikana. Hän uppoutui internetiin eikä halunnut näyttää edes ystävilleen, mitä siellä teki.   

Satoja brittipoliiseja tutkii

Britanniasta on saapunut 16 poliisia tutkimaan terroritekoa Tunisiaan ja sadat viranomaiset työskentelevät Britanniassa tapauksen tutkinnassa.

Tutkinta on yksi Britannian suurimmista terrorisminvastaisista tutkinnoista sitten vuoden 2005 Lontoon pommiräjähdysten.

Britannia on varoittanut kansalaisiaan, että islamistit saattavat suunnitella uusia iskuja Tunisiassa. Ministeriön päivittämän matkustustiedotteen mukaan iskujen tekijät ovat viranomaisille tuntemattomia yksittäisiä ihmisiä, joita terroristiryhmät värväävät sosiaalisessa mediassa.

Tunisia on sanonut kiristävänsä turvatoimia lomakohteissa iskun takia. Hallitus myös määräsi suljettavaksi 80 moskeijaa, joissa on sen mukaan yllytetty väkivaltaan. Suljettavat moskeijat ovat toimineet valtion valvonnan ulkopuolella.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme