Mainos
Mainos

BBC: Uusi hoitomuoto tehosi yksivuotiaan leukemiaan

Brittiläisen pikkutytön syöpään on tehonnut hoito, jota on aiemmin testattu vain hiirillä, kertoo BBC. Tytön kehosta ei löydy enää merkkiäkään leukemiasta, joka hänellä oli vielä viisi kuukautta sitten. Lääkärien mukaan vielä on kuitenkin liian aikaista sanoa onko hän parantunut kokonaan.

Lontoossa asuva Layla Richards on ensimmäinen ihminen maailmassa, jonka syöpää on saatu kuriin niin sanottujen muunneltujen immuunisolujen avulla. Häntä oli aiemmin hoidettu turhaan kemoterapian ja luuydinsiirron avulla.

Tytön leukemia oli diagnosoitu, kun hän oli kolme kuukautta vanha. Juuri ennen tytön yksivuotissyntymäpäivää lääkärit olivat neuvoneet perhettä tyytymään kipua lievittävään hoitoon parantumattoman sairauden edessä, kertoo isä BBC:lle.

– Sitä en kuitenkaan halunnut, vaan halusin mieluummin vaikka kokeilla jotakin täysin uutta hoitoa, sanoo Ashleigh Richards.

– Ja tässä tyttö nyt seisoo omilla jaloillaan ja kikattaa. Ennen hoitoa hän oli täysin voimaton, se oli kamalaa. Olen todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta, isä sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme