Mainos
Mainos

BBC: WhatsApp suljettiin jälleen Brasiliassa tuntien ajaksi

Brasiliassa äärimmäisen suosittu puhelinsovellus WhatsApp suljettiin jälleen muutamien tuntien ajaksi tuomarin päätöksellä, kertoo BBC.

 Tuomarin mukaan sovellus suljetiin käyttäjiltä, koska yritys ei antanut oikeudelle pyydettyä informaatiota koskien rikostutkintaa.

Tämä oli kahden vuoden sisällä jo kolmas WhatsAppin sulkeminen Brasiliassa. Tämä katkos kesto BBC:n mukaan muutamien tuntien ajan ja vaikutti miljooniin sen käyttäjiin.

Brasilian korkeimman oikeuden tuomari Ricardo Lewandowski poisti sulun ja ilmoitti sulun olleen suhteeton asiaan nähden. Facebookin omistama WhatsApp on ilmoittanut, ettei se pääse käsiksi tietoihin, joita oikeus pyytää.

Viimeksi WhatsApp suljettiin Brasiliassa toukokuussa. Tällöin satamiljoonaa ihmistä joutui palaamaan hetkeksi tavallisten puheluiden pariin. Brasiliassa suuri enemmistö käyttää internetiä ja WhatsAppia puheluissaan, koska se on halvempaa kuin puheluhinnat.

– Uhkailu, joka estää ihmisten kommunikoinnin, työnteon ja elämisen on kovin harkitsematonta, WhatsAppin tiedottaja toteaa BBC:n haastattelussa.

BBC:n mukaan tämä sulku on vain viimeisin yhteenotto IT-yritysten ja oikeuslaitosten välillä. Yksi esimerkki samanlaisista epäselvyyksistä on BBC:n mukaan FBI:n ja Applen kiista San Bernardinon ampujan puhelimen salauksen avaamisessa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme