Mainos
Mainos

Beaujolais nouveau myyntiin

Uuden sadon Beaujolais nouveau -viini on tullut myyntiin tänään eri puolilla maailmaa.

Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna kertoo, että vaikka päivä ei herätä viininharrastajissa enää niin suuria intohimoja kuin vielä muutama vuosi sitten, Beaujolais nouveau -viini kiinnostaa edelleen.

Sesonki on silti ainakin Suomessa hyvin lyhyt.

– Se on tämä päivä ja tämä viikonloppu, kun nouveaut  tulevat myyntiin. Silloin niistä kohistaan ja niitä nautitaan. Se on nimenomaan tämän pimeimmän ajan, marraskuun kolmannen torstain ilmiö, Vilkuna kertoo MTV Uutisille.

Beaujolais nouveau valmistetaan kuluvan satovuoden rypäleistä. 

Suomessa Alkon myyntiin on tullut tänä vuonna kahden Beaujolais-alueen tuottajan nouveau-viiniä.

Beaujolais nouveau -ilmiö sai alkunsa 1980-luvulla, kun ranskalaiset viinintuottajat päättivät alkaa valmistaa osan syksyn sadosta markkoinoille jo samaksi syksyksi sadonkorjuun hengessä. 

– Se oli aika hyvä keino tuottajille päästä eroon nopeasti isosta osasta syksyn satoa. Sitä viiniä ei tarvitse ottaa vakavasti, vaan siitä on tehty hauska, iloinen ja mutkaton tapahtuma, Viini-lehden asiantuntija Antti Rinta-Huumo selittää ilmiötä.

Beaujolais nouveau -viinit tulevat myyntiin kaikkialla maailmassa marraskuun kolmantena torstaina. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme