Mainos
Mainos

Beirutissa autopommi-isku

Libanonin pääkaupungissa Beirutissa on tehty autopommi-isku, jonka kohteena oli parlamentin jäsen ja toimittaja Gibran Tueni.

Autopommi-iskussa kuoli libanonilainen kansanedustaja Gibran Tueni ja kolme muuta henkilöä. Lisäksi räjähdyksessä haavoittu kymmeniä. Autopommi räjähti aamulla Beirutin itäosassa kristittyjen asuma-alueella.

Tueni oli tunnettu syyrialaisvastaisuudestaan ja hän omisti Syyriaa kritisoivan sanomalehden. Tueni oli vain päivää ennen kuolemaansa palannut Pariisista, missä hän vietti useita kuukausia salamurhan pelossa. Gibran Tueni oli esittänyt tiukkoja vaatimuksia Libanonin entisen pääministerin Rafik Haririn murhaajien saattamisesta oikeuden eteen.

Useat libanonilaiset poliitikot ovat jo syyttäneet Syyriaa iskusta, mutta maa on kuitenkin kieltänyt osallistumisensa Tuenin murhaan. Libanonin pääministeri Fuad Siniora on sanonut pyytävänsä YK:n turvallisuusneuvostoa selvittämään iskuun syylliset.

Myöhemmin päivällä aiemmin tuntematon ryhmä väitti tehneensä iskun. Levantin vapauden ja yhtenäisyyden taistelijat -niminen ryhmittymä kertoi, että sama kohtalo odottaa myös muita Libanonin arabikulttuurin vastustajia. Viestin aitoutta ei voitu tuoreeltaan vahvistaa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme