Mainos
Mainos

Belgia hyväksynee lasten eutanasian

Belgiassa äänestetään ensi viikolla laista, joka sallisi eutanasian kuolemansairaille lapsille.

Lapset saisivat halutessaan eutanasian myös silloin, jos heillä on valtava kipu eikä sitä voida hoitaa. Eutanasia edellyttäisi lääkintähenkilökunnan ja vanhempien suostumusta.

Lakiesityksen uskotaan menevän läpi parlamentissa. Ylähuoneen selvä enemmistö puolsi lakiesitystä joulukuussa. Alahuoneen lakivaliokunta oli samalla kannalla.

Belgiassa eutanasia on ollut mahdollista täysi-ikäisille vuodesta 2002. Hollannissa armokuolemaa voivat pyytää yli 12-vuotiaat lapset.

Lasten eutanasialle ei ole lakiesityksessä Belgiassa asetettu ikärajaa. Lapsen täytyy olla kuitenkin tietoinen tilanteestaan ja ymmärtää pyyntönsä todellinen luonne. On arvioitu, että eutanasiaa pyytäisi 10-15 lasta vuodessa.


 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot