Mainos
Mainos

Belgialaisviljelijä kynti Naton öljyputken rikki

Kyntötöissä ollut belgialainen maanviljelijä koki pahan järkytyksen tällä viikolla, kun hän hajotti vahingossa sotilasliitto Naton öljyputken. Pelto on nyt pilalla, sillä putkista pääsi lehdistön mukaan maahan jopa 350 000 litraa kerosiinia.

Poliitikot ja asukkaat ihmettelevät nyt, mitä ympäristövahingolle pitäisi tehdä ja kuka siivoamisesta aiheutuvan laskun maksaa. Paikallisten poliitikkojen mielestä vastuu kuuluu Natolle.

Putki hajosi toissailtana, ja vahinkoja selvitetään parhaillaan.

Belgiassa päämajaansa pitävällä Natolla on paljon omaa putkistoa, joiden sijainti ei ole yleisesti tiedossa. Maanviljelijän olisi kuitenkin ilmeisesti pitänyt tietää asiasta.

Lehdistön mukaan vanhat putkistot ovat ongelmallisimpia, koska niitä ei ole alun alkaenkaan kaivettu kovin syvälle ja eroosio on vuosien mittaan ohentanut maakerrosta niiden päällä. Belgiassa on sattunut vastaavia tapauksia ennenkin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme