Mainos
Mainos

Belgialaisyhtiötä epäillään brittilihan laittomasta välittämisestä

Brittiläisen naudanlihan vientiä selvittävät tutkijat ovat suunnanneet huomionsa Belgian, Ranskan ja Espanjan myyjiin. Euroopan komission tiedottajan mukaan tutkimukset kohdistuvat nyt belgialaiseen välittäjään, joka toimittaa lihaa Espanjaan ja Ranskaan.

Noin 1600 tonnia brittilihaa on kuljetettu laittomasti Euroopan Unionin maihin huolimatta EU:n viime vuonna asettamasta vientikiellosta. Belgialainen yhtiö oli ostanut brittilihaa ja myynyt sitä belgialaisena.

Eilen kerrottiin, että vientikieltoon määrättyä brittiläistä naudanlihaa on kuljetettu Hollantiin. 900 tonnia on viety edelleen Egyptiin ja Venäjälle. EU:n komission mukaan lihaerässä on belgialaiset alkuperämerkinnät.

EU:n komissio kielsi brittiläisen naudanlihan viennin maaliskuussa 1996, kun havaittiin, että ns. hullun lehmän taudin ja ihmisillä esiintyvän Creuzfeldt-Jacob -taudin välillä voi olla yhteys.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme