Mainos
Mainos

Belgian kirkon pedofiiliskandaali: Nuorin uhri vain kaksivuotias

Belgian roomalaiskatolinen kirkko myöntää että kirkon papit ovat syyllistyneet laajaan seksuaaliseen hyväksikäyttöön useiden vuosien ajan. Riippumattoman selvityksen mukaan hyväksikäyttöä tapahtui maan jokaisessa hiippakunnassa useiden vuosikymmenien aikana. Nuorin uhri on kaksivuotias.

Maan katolinen kirkko lupaa kaiken apunsa pedofiilipappien uhreille. Kirkon johtajan Andre-Joseph Leonardin mukaan tukea voidaan antaa ainakin kuuntelemalla.

- Meidän on kuunneltava heidän kysymyksiään, jotta he saisivat takaisin omanarvontuntonsa, ja autettava parantamaan haavoja, hän sanoo.

Antwerpenin piispa Johan Bonny kehotti kaikkia hyväksikäyttöön syyllistyneitä ilmiantamaan itsensä ja eroamaan. Pedofiilien lisäksi syytökset kohdistuvat niihin, jotka tiesivät hyväksikäytöstä mutta eivät puuttuneet siihen tai jopa peittelivät rikoksia.

Kirkko aikoo perustaa erityisen kriisikeskuksen auttamaan uhreja ja rakentamaan luottamusta uudelleen.

(MTV3 - STT - AFP - DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme