Mainos
Mainos

Belgian pelko käymässä toteen: Onko kyseessä kostoisku Abdeslamin pidätyksestä?

– Se mitä pelkäsimme, toteutui, Belgian pääministeri Charles Michel sanoi tiedotustilaisuudessa tiistaiaamupäivällä. 

– Meidän maamme on ollut väkivaltaisten iskujen kohteena. 

Iskut tapahtuivat vain neljä päivää sen jälkeen kun Pariisin terrori-iskuista etsitty Salah Abdeslam pidätettiin Brysselin Molenbeekissä. Vaikka pääministeri Michel vakuutti, ettei yhteyttä terroristi-epäillyn pidätykseen ole löytynyt, monet pelkäävät pahinta. 

Oliko Brysselissä sittenkin kyse kostoniskusta? Belgian ulkoministeri Didier Reynders oli vasta sunnuntaina kertonut tiedotusvälineille, että Salah Abdeslam oli mahdollisesti suunnitellut uusia iskuja Belgiaan. 

– Hän oli valmis aloittamaan jotain uutta Brysselissä. Ehkä se on todellista, Reynders sanoi.

Reyndersin mukaan Abdeslamin lausunnot oli otettu hyvin vakavasti, koska viranomaiset olivat löytäneet pidätyksen yhteydessä paljon aseita sekä uuden, Abdeslamin ympärille kietoutuneen brysseliläisverkoston.

– Olemme varmoja, että olemme löytäneet yli 30 ihmistä, jotka liittyvät Pariisiin iskuihin. Mutta olemme varmoja, että heitä on sitäkin enemmän, Reynders kertoi tuolloin. 

Perjantainen pidätysuutinen otettiin Ranskassa ja Belgiassa helpottuneena vastaan. Erityisen tärkeä Abdeslamin pidätys oli Pariisin iskuissa menehtyneiden omaisille, joille se merkitsi jonkinlaista ympyrän sulkeutumista.

Brysselin iskujen jälkeen kuitenkin näyttää siltä, että vaikka yksi mahdollisista päähenkilöistä on saatu kiinni, terroristiverkosto toimii yhä.

– Olemme sodassa, Ranskan pääministeri Manuel Valls toisti tiistaina sanat, jotka kuultiin myös marraskuisten Pariisin iskujen jälkeen.

Lähteet: RTBF, RTL

Oletko paikalla - kerro meille!

MTV Uutiset haluaa kuulla tarinasi. Voit myös laittaa meille kuvia ja videoita, jopa suoraa lähetystä tapahtumapaikalta.

*Sähköpostilla tiedot ja kuvat osoitteeseen kuvat@mtv.fi tai uutiset@mtv.fi

*Voit ottaa yhteyttä myös Facebookissa ja Twitterissä @MTVUutiset

*Voit soittaa numeroon 010 300 5454 

*Uutisvinkit saa toimitukseen myös sovelluksen kautta: http://www.mtv.fi/uutiset/uutisvinkkiKommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme