Mainos
Mainos

Belgian poliisi paljasti terrori-iskuaikeen

Islamistisen ryhmän tarkoituksena oli ilmeisesti vapauttaa terrorismista tuomittu mies tuliaseiden ja räjähteiden avulla.

Belgian poliisi on pidättänyt 14 islamistiksi epäiltyä henkilöä terrori-iskun valmistelusta. Viranomaiset ovat myös tiukentaneet turvatoimia kauppakeskuksissa ja julkisessa liikenteessä kaiken varalta.

Laajaan pidätysratsiaan ryhdyttiin, koska oli saatu vihiä siitä, että joukkion jäsenet suunnittelivat terrorismista tuomitun miehen vapauttamista. Operaatiota varten he olivat keränneet tuliaseita ja räjähteitä. Toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, oliko heidän suunnitelmissaan myös muita hyökkäyksiä.

-Viranomaiset eivät halua ottaa mitään riskiä, ja kaikenlaisten iskujen mahdollisuus on haluttu estää. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole tietoa, että hyökkäyksiä olisi tekeillä, kertoo sisäministeriön tiedottaja Alain Lefevre.

Tehostetut turvatoimet ovat voimassa tammikuun alkuun asti.

Vapautussuunnitelman kohteena oli ilmeisesti tunisialainen Nizar Trabelsi, joka kärsii kymmenen vuoden vankeustuomiota terrori-iskun suunnittelusta Belgiassa sijaitsevaa Yhdysvaltain sotilastukikohtaa vastaan. Trabelsi pidätettiin 13. syyskuuta 2001, vain kaksi päivää WTC-iskujen jälkeen. Ennen rikollisuraansa hän oli ammattilaisjalkapalloilija.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme