Mainos
Mainos

Belgiassa otettiin askelia kohti hallituksen syntyä

Belgiassa on otettu askelia kohti hallituksen muodostumista. Maa on ollut ilman hallitusta jo 15 kuukautta, yhteensä 459 päivää.

Sosialistijohtaja Elio Di Rupon mukaan neuvotteluja käyvät kahdeksan puoluetta ovat tehneet läpimurron ja saaneet ylitettyä neuvotteluissaan esteitä, jotka ovat pitäneet maata poliittisessa takalukossa. Neuvotteluita on käyty kiivaasti tällä viikolla.

Ranskankielistä sosialistipuoluetta edustava Di Rupo on Belgian kuningas Albert II:n nimeämä hallitusneuvotteluiden vetäjä.

Belgian virkaatekevä pääministeri Yves Leterme ilmoitti eilen jättävänsä tehtävänsä ja pyrkivänsä teollisuusmaiden talousjärjestön OECD:n varajohtajan paikalle. Letermen lähdön on pelätty ajavan maata syvempään poliittiseen kriisiin.

Syvän poliittisen kriisin taustalla ovat Belgian kahden osan, hollanninkielisen Flanderin ja ranskankielisen Vallonian erimielisyydet.

(STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme