Mainos
Mainos

Belgiassa tuhoisa junaturma – Ainakin kolme kuollut ja useita loukkaantunut

Ainakin kolme ihmistä on kuollut ja yhdeksän loukkaantunut Belgiassa myöhään eilen sattuneessa matkustajajunan ja tavarajunan törmäyksessä, kertovat viranomaiset.  

Tiedot loukkaantuneiden määrästä ovat vaihdelleet. Ensitietojen mukaan loukkaantuneita olisi ollut jopa 40. Ilmeisesti kyse oli kuitenkin siitä, että matkustajajunassa oli noin 40 ihmistä.  

Joitakin uhreja jouduttiin irrottamaan romuttuneista vaunuista.

Onnettomuus tapahtui Belgian itäosassa Hermalle-sous-Huyn pikkukaupungissa myöhään eilen. Kaksi matkustajajunan kuudesta vaunusta suistui raiteilta törmäyksen voimasta.

Kaatuneet vaunut jäivät ilmeisesti kuitenkin raiteiden päälle. Silminnäkijöiden mukaan matkustajajunan ensimmäinen vaunu kääntyi täysin poikittain radalle.

Siitä, miten junat olivat päätyneet peräkkäin samalle raiteelle, ei ole vielä käsitystä. Tietoa ei ole myöskään siitä, ehtikö matkustajajunan kuljettaja jarruttaa ennen rajua törmäystä.

Junat törmäsivät Namurin ja Liegen välisellä rataosuudella. Liegestä lähetettiin apuvoimia onnettomuuspaikalle.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme