Mainos
Mainos

Belgiassa vaihtuu kuningas

Belgia saa tänään uuden kuninkaan. 79-vuotias kuningas Albert II luopuu kruunusta ja valtaistuimelle nousee hänen 53-vuotias poikansa Philippe.

Kuningas Albert allekirjoitti äsken luopumisilmoituksen seremoniassa, jossa oli läsnä noin 250 belgialaista merkkihenkilöä. Philippe vannoo valan parlamentin edessä myöhemmin tänään. Philippestä tulee Belgian seitsemäs kuningas.

Vallanvaihdos tapahtuu kansallispäivän vieton yhteydessä ja kuluja säästäen. Tapahtumaa todistamaan ei ole kutsuttu esimerkiksi muiden maiden kuninkaallisia.

Albert nousi valtaistuimelle vuonna 1993. Hän on valtakaudellaan ollut sovitteleva voima poliittisesti eripuraisessa maassa. Belgialaisia askarruttaa vallanvaihdon yhteydessä, miten Philippe selviytyy sovittelijan roolissa.

Kuningas Albert kehotti eilen televisioidussa jäähyväispuheessa belgialaisia pysymään yhdessä ja säilyttämään liittovaltion yhtenäisyyden. Hän myös kehotti kansalaisia luottamaan Eurooppaan talouskriisistä huolimatta.

Pojalleen Philippelle kuningas pyysi kansalaisten tukea tulevassa tehtävässä.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme