Mainos
Mainos

Belgradin kaupunginjohtaja ehdolle presidentinvaaleissa

Belgradin kaupunginjohtaja Vojislav Mihajlovic on nimitetty ehdolle Jugoslaviassa syyskuussa pidettäviin presidentinvaaleihin. Serbian suurin oppositiopuolue, Serbian uudistusliike SPO, päätti oman ehdokkaan asettamisesta puoluekokouksessaan tänään.

Maan nykyiselle presidentille Slobodan Milosevicille ilmaantui siten vastaehdokas presidentinvaalikamppailuun. Toinenkin oppositionimi on ollut esillä. 15 muuta oppositiopuoluetta ovat olleet aikeissa nimetä pienen keskustaoikeistolaisen puolueen johtajan Vojislav Kostunican omaksi presidenttiehdokkaakseen.

Kuitenkin, jos sekä Kostunica että Mihajlovic ovat ehdokkaina, on vaarana että opposition äänet hajaantuvat kamppailussa Milosevicia vastaan.

-Toivon että tulen olemaan koko opposition ehdokas, koska se antaa meille mahdollisuuden haastaa Milosevic tasaveroiseen kamppailuun, vastanimitetty Mihajlovic sanoi toimittajille.

Aiemmin SPO on ilmoittanut boikotoivansa liittovaltiotason vaaleja vaalijärjestelmän äskettäisen muuttamisen takia. Uuden järjestelmän mukaan esim. presidentti voidaan valita kolmeksi nelivuotiskaudeksi. Muut oppositiopuolueet ja Yhdysvaltain hallitus ovat yrittäneet saada SPO:ta mukaan vaaleihin.
(STT-AP-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme