Mainos
Mainos

Benazir Bhutto viideksi vuodeksi vankilaan

Pakistanin entinen pääministeri Benazir Bhutto ja hänen aviomiehensä senaattori Asif Zardari tuomittiin tänään viideksi vuodeksi vankilaan. Pakistanilainen oikeusistuin katsoi pariskunnan syyllistyneen korruptioon ja veronkiertoon.

Bhutto ja hänen miehensä tuomittiin samalla noin 45 miljoonan markan sakkoihin. He aikovat valittaa tuomiosta Pakistanin korkeimpaan oikeuteen. Oikeuden tuomarin mukaan Bhutto ei enää ole kelvollinen mihinkään julkiseen virkaan. Selvää ei ollut, vietiinkö häneltä samalla parlamentin jäsenyys. Bhutto itse on parhaillaan Lontoossa. Zardari on ollut vankilassa jo vuodesta 1996 lähtien tuomittuna vaimonsa veljen murhasta.

Bhutto erotettiin marraskuussa 1996 pääministerin tehtävistä korruptiosyytteiden vuoksi. Hän on itse kiistänyt tehneensä virkakausinaan mitään väärää ja syyttänyt pääministeri Nawaz Sharifin hallitusta poliittisesta ajojahdista. Viimeisen vuosikymmenen aikana maan poliittiset voimahahmot Sharif ja Bhutto ovat vähän väliä syyttäneet toisiaan lahjonnasta ja varkauksista.

Benazir Bhutto ilmaisi tänään epäluottamuksensa Pakistanin oikeuslaitokseen asiassaan. Bhutto kertoi Lontoossa yleisradioyhtiö BBC:lle olevansa huolissaan siitä, että hänet pidätetään välittömästi hänen palatessaan kotimaahansa. Pakistanin kansanpuolueen kannattajat aikovat järjestää mielenosoituksia vastalauseeksi Bhutton tuomiolle.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme