Mainos
Mainos

Bensan huippuhinta kaataa yrityksiä Yhdysvalloissa

Huipussaan olevat bensan hinnat ovat muuttaneet kulutustottumuksia Yhdysvalloissa nopeasti ja rajusti. Maassa kaatuu yhtälailla pieniä ja suuria yrityksiä, ja monet yritykset supistavat toimintaansa selvitäkseen hengissä kuluttajakadosta. Bensan hintojen ennakoidaan kuristavan kuluttajia vielä pitkään.

Varmat häviäjät tässä bensakriisissä ovat amerikkalaiset autotehtaat. General Motors on jo ilmoittanut, että se vähentää rajusti bensasyöppöjen jättimaastureiden valmistusta, keskittyy pikkuautoihin, ja sulkee useita tuotantolaitoksia.

Keittiötarvikkeisiin keskittynyt yritys on hakeutunut konkurssisuojaan, jättimäinen rautakauppaketju supistaa toimintaansa ja sulkee myymälöitään.

- Yleisesti ottaen keskiluokka, tavalliset kuluttajat kuristuvat ruuan, bensan, sähkön ja asumisen hintojen kanssa, he leikkaavat kaikkea vähemmän olennaista kulutusta, sanoo venesisustusyrittäjä Caroline Butler.

Ja se näkyy, yhä useammassa ostoskeskuksessa on tyhjillään ammottavia liiketiloja, syynä yrityksen kaatuminen.

- Ihmiset eivät enää käytä veneitään, vaan he hankkiutuvat eroon niistä. Ne menevät pakkohuutokauppaan tai ihmiset jättävät ne oman onnensa nojaan, Butler lisää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme