Mainos
Mainos

Bensiiniasema räjähti Gomassa

Useiden kymmenien ihmisten pelätään saaneen surmansa bensiiniaseman räjähdyksessä Goman kaupungissa Kongossa.

Räjähdys sattui, kun asukkaat yrittivät ryöstää polttoainetynnyreitä tyhjilleen jääneeltä huoltoasemalta. Eräs silminnäkijä kertoi, että rakennuksessa oli räjähdyshetkellä 50-60 ihmistä eikä kukaan onnistunut pakenemaan.

Goma on ollut kaaoksessa viime torstaista lähtien, jolloin Nyiragongo-tulivuori purkautui rajusti ja laavavirta tuhosi suurimman osan 300 000 asukkaan kaupungista. Kymmeniätuhansia asukkaita on sen jälkeen palannut kotikaupunkiinsa avustusjärjestöjen varoituksista huolimatta.

Alueella on pulaa elintarvikkeista ja puhtaasta vedestä, ja avustuskuljetuksia on vaikea viedä perille laavavirtojen tuhottua tiet. Ruandan sisäministeri Jean de Dieu Ntihurunga varoitti, että tulivuori on alkanut purkautua uudelleen, tällä kertaa pohjoisrinteen puolelle. Uusi laavavirta uhkaa Virungan kansallispuistoa, jossa elää mm. uhanalaisia vuoristogorilloja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme