Mainos
Mainos

Berliinin joulutorilla ollut silminnäkijä: Näkymä oli kuin Nizzan iskusta

Berliinin joulumarkkinoille tehty isku on tähän mennessä vaatinut yhdeksän ihmisen hengen ja lähes 50 on haavoittunut.

Saksan poliisin mukaan kuorma-auto syöksyi keskelle ihmisjoukkoa Berliinin joulumarkkinoilla maanantai-iltana noin kello seitsemän aikaan.

Isku toi monien mieliin Nizzan tapahtumat viime heinäkuulta, kun tunisialaissyntyinen mies kaahasi 19 tonnia painavan rekan keskelle ilotulituksia ihastelemaan tullutta väkijoukkoa Promenade des Anglaisin -rantabulevardilla. Traagisessa tapahtumassa kuoli 86 ihmistä. Isis ilmoittautui pian iskun tekijäksi.

Myös Berliinin joulumarkkinoilla elettiin maanantaina kauden kiireisintä aikaa. Torille oli kokoontunut paljon aikuisia ja lapsia tunnelmoimaan pian koittavaa juhlaa, kun kuorma-auto törmäsi keskelle ihmisjoukkoa.

Berliinin poliisin mukaan isku on jo vaatinut yhdeksän ihmisen hengen. Loukkaantuneita on lähes 50.

– Kuulin kovan äänen ja sitten siirryin joulumarkkinoille ja minua kohtasi kaaos... Paljon loukkaantuneita ihmisiä. Se oli hyvin traumaattista, Berliner Morgenpost -lehden apulaispäätoimittaja Jan Hollitzer kertoo CNN:lle

Poliisiautot ja ambulanssit saapuivat nopeasti tapahtumapaikalle ja poliisi otti pian kiinni rekan kuljettajaksi epäillyn henkilön.

Paikalla ollut turisti Emma Rushton arvioi CNN:lle, että kuorma-autolla oli vauhtia noin 65 kilometriä tunnissa. Loukkaantuneiden määrää tiedusteltaessa Rushton laski nähneensä paluumatkallaan hotellilleen heitä vähintään 10 kappaletta.

Saksalaisen Bild-lehden päätoimittaja Julian Reichelt kertoi puolestaan massiivisten turvatoimien olleen käynnissä.

– Näkymä tapahtumapaikalla oli todella kuin Nizzasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme