Mainos
Mainos

Rekkaiskuepäillyn veljet videolla: "Hän oli ihan tavallinen ihminen, joi alkoholia eikä koskaan rukoillut"

Poliisi etsii yhä tunisialaista Anis Amria epäiltynä Berliinin joulumarkkinoille maanantaina tehdystä rekkaiskusta. Amrin veljet ovat antaneet paljastavan haastattelun, jossa kertovat järkyttyneensä ja yllättyneensä veljensä mahdollisesta teosta. Voit katsoa haastattelun yllä olevalta videolta.

– Saimme tietää Facebookin kautta, että epäilty oli kotoisin kaupungistamme. Kun näimme hänen kuvansa järkytyimme, koska siinähän oli veljemme, sanoo Amrin veli Walid Amri.

Walid-veli kertoo, että Euroopassa ollessaan veli on pitänyt säännöllisesti yhteyttä perheeseensä. 

– Olemme olleet yhteydessä häneen, hän on puhunut äitini kanssa. Hän ei koskaan kertonut missä oli, mutta kyseli meiltä, miten me voimme ja kuinka perheemme voi. Hän sanoi aina, että haluaa tulla takaisin ja että hän tulee kohta, veli muistelee.

Walid ja toinen veli, Abdelkader Amri, vakuuttavat, että Anis ei Tunisiassa asuessaan ollut lainkaan uskonnollinen. Heidän mukaansa vankila-aika Italiassa muutti nuoren miehen.

– Kun hän lähti Tunisiasta hän oli ihan tavallinen ihminen. Hän joi alkoholia eikä edes rukoillut. Hän ei ollut uskonnollinen. Isäni, minä ja veljeni rukoilimme, mutta hän ei, Abdelkader Amri sanoi Sky News Arabian haastattelussa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Samaa todistaa Walid.

– Hän ei rukoillut. Hän meni Italiaan, joutui vaikeuksiin ja hänet tuomittiin vankilaan. Jo Tunisiassa hän oli saanut viiden vuoden tuomion ryöstöstä. Italiassa hän sai neljän vuoden tuomion vuonna 2011. Tänä aikana Anis muuttui, Walid-veli sanoo.

"Emme halua uskoa tätä"

Veljekset kertovat yhä toivovansa, että tekijä olisi joku muu. 

– Emme todellakaan halua uskoa tätä, mutta jos tekijä todella oli veljeni, haluan sanoa hänelle, että Jumala antaa anteeksi, Walid sanoo.

– Toivon, että tekijä ei ollut veljeni. Mutta jos se vahvistetaan, sanoudumme irti hänestä ja hänen tekemisistään.

Veljet myös toivovat, että Anis antautuisi poliisille.

– Pyydän hantä ilmoittautumaan poliisille riippumatta siitä, onko hän syyllinen vai syytön, sanoo Abdelkader Amri.

– Kärsimme hänen takiaan. Ainakin poliisin huostassa on turvallisempaa kuin pakosalla. Olemme huolissamme, meillä ei ole mitään tietoa hänen olinpaikastaan. Pyydän häntä antautumaan. Sitten saamme tietää totuuden ja voimme olla yhteydessä häneen, veli vetoaa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme