Mainos
Mainos

Berliinin Ukraina-neuvotteluissa "ei syntynyt ihmettä"

Berliinin huippukokouksessa sovittiin, että Ukrainan tilanteen umpikuja täytyy ratkaista. Asiaa kommentoineen Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon mukaan Minskin sopimuksen toteuttamiseksi luodaan tiekartta ja se täytyy hyväksyä marraskuun loppuun mennessä. 

Saksan liittokansleri Angela Merkelin mukaan ihmeitä ei syntynyt tuntien mittaisissa neuvotteluissa, joihin osallistuivat Venäjän, Saksan, Ranskan ja Ukrainan johtajat. Asiassa kuitenkin edistyttiin. 

– Töitä on vielä tehtävänä, Merkel sanoi. 

Itä-Ukrainassa taistelut ovat vähentyneet Minskin sopimuksen solmimisen jälkeen helmikuussa 2015, mutta aseet eivät ole vaienneet. 

Saksassa ensimmäistä kertaa sitten Krimin valtauksen käynyt Venäjän presidentti Vladimir Putin ei valottanut tarkemmin "tiekartan" sisältöä toimittajille. Hän kuitenkin kertoi, että Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin roolia aiotaan suurentaa. 

Poroshenkon mukaan johtajat sopivat Etyj-tarkkailijajoukon lähettämisestä Itä-Ukrainaan. 

Ukrainan tilanteesta keskusteltuaan Ranskan, Saksan ja Venäjän johtajat keskustelivat myös Syyrian sodasta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme