Mainos
Mainos

Berliinin yliajon uhrimäärä nyt 12 – yksi epäilty pidätetty

Berliinissä viranomaiset kertovat 12 ihmisen kuolleen eilen illalla tapahtuneessa rekan yliajossa. Rekka ajoi keskelle joulumarkkinoita Breitscheidplatzilla kahdeksan aikaan illalla paikallista aikaa. 

Poliisin mukaan sairaalassa on 48 ihmistä. 12 ihmistä on kuollut. Osa Berliinin yliajoissa loukkaantuneista ihmisistä on yhä hengenvaarassa, uutisoi sanomalehti Guardian. Rekan yliajamiksi joulutorilla joutuneilla on vaikeita vammoja ja lääkärien mukaan heitä operoidaan läpi yön. Lääkärien mukaan uhreilla on muun muassa sisäisiä verenvuotoja ja he ovat saaneet sisäelinvammoja.  

Poliisin tiedottajan mukaan rekan kuski on otettu kiinni, mutta muuta tietoa ei ole annettu. Poliisi on kertonut myös, että rekan hytistä on löydetty ruumis, joka on tunnistettu Puolan kansalaiseksi. 11 muuta uhria on vielä tunnistamatta.

Poliisi on aiemmin kertonut, että rekka oli rekisteröity Puolaan. Puolalaisesta kuljetusyrityksestä on kerrottu, ettei rekan rekisteröityyn kuljettajaan ole saatu yhteyttä.  

AFP:n mukaan poliisi epäilee iskua terrori-iskuksi, mutta siihen ei ole saatu vahvistusta. Tutkintaa hoitaa valtiollisen syyttäjän toimisto.  Epäilty otettiin kiinni noin kahden kilometrin päästä tapahtumapaikalta.

DPA-uutistoimiston turvallisuuslähteiden mukaan hyökkääjäksi epäillään ilmeisesti afganistanilaista tai pakistanilaista turvapaikanhakijaa, joka on saapunut Saksaan helmikuussa. Toinen saksalaislehti Tagesspiegel taas uutisoi, että mies oli ennestään tuttu poliisille, mutta vain pienistä rikkomuksista. Hänellä ei ole kytköksiä terrorismiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme