Mainos
Mainos

Berlusconi aloitti eurovaalikampanjansa loukkausten tulvalla

Italian entinen pääministeri, Forza Italia -puoluetta johtava Silvio Berlusconi on polkaissut uusimman vaalikampanjansa käyntiin tuttuun tapaan, aiheuttamalla mahdollisimman suuren kohun itsestään.

Silvio Berlusconi on muutaman päivän kuluessa ehtinyt niin loukata saksalaisia kuin sättiä Italian presidentin ja poliittiset vastustajansa.

Lauantaina Berlusconi herätti kansainvälisen kohun sanomalla europarlamenttivaalien kampanjatilaisuudessaan, etteivät saksalaiset usko holokaustiin. Euroopan komission puheenjohtajaksi ehdolla oleva luxemburgilainen Jean-Claude Juncker vaati Berlusconilta heti anteeksipyyntöä, jota ei kuitenkaan kuulunut.

Maanantaina Berlusconi puolestaan kertoi Piazzapulita -ohjelmassa tyytymättömyydestään saamaansa yhdyskuntapalvelutuomioon. Veropetoksesta tuomitun Berlusconin on määrä aloittaa yhdyskuntapalvelu Milanon liepeillä sijaitsevassa hoitokodissa perjantaina tai ensi viikon alussa.

-On naurettavaa ajatella, että minut voitaisiin kuntouttaa yhdyskuntapalvelun ja sosiaalityöntekijöiden kanssa käytyjen keskustelujen avulla, Berlusconi sanoi. Hänen mukaansa hallitusta ja G8-kokouksia johtaneen miehen tuomitseminen yhdyskuntapalveluun on naurettavaa koko maalle.

Berlusconin tuominneet tuomarit ovat uhanneet muuttaa yhdyskuntapalvelun kotiarestiksi, mikäli entinen pääministeri jatkaa oikeuslaitoksen loukkaamista. La Repubblican mukaan tuomarit ovatkin ottaneet Berlusconin viimeisimmät lausunnot tutkintaan.

Berlusconi vaatii armahdusta

Tiistaina Berlusconi hyökkäsi Mattino Cinque -ohjelmassa muun muassa Saksan liittokansleri Angela Merkeliä, Italian pääministeriä Matteo Renziä ja maan presidenttiä Giorgio Napolitanoa vastaan. Berlusconin mukaan Napolitanolla olisi ollut moraalinen velvollisuus armahtaa hänet. Kertomansa mukaan hän ei ole kuitenkaan virallisesti anonut armahdusta siksi, että se tarkoittaisi syyllisyyden myöntämistä.

Viiden tähden liikettä johtavaa Beppe Grilloa Berlusconi vertasi Marxiin, Leniniin ja Hitleriin. Kovat syytökset selittyvät sillä, että Viiden tähden liike ja Forza Italia kilpailevat osittain samoista äänestäjistä. Myös Grillo on vastustanut kovin sanoin EU:ta ja Saksan sanelemia säästökuureja, ja ilmoittanut mahdollisen vaalivoiton jälkeen vaativansa Napolitanon eroa.

La7-kanvan uutislähetyksessä eilen julkaistun kyselyn mukaan Forza Italia on 19,6 prosentin kannatuksellaan Italian kolmanneksi suosituin puolue. Renzin PD-puolue nauttii 33,1 prosentin ja Viiden tähden liike 24,4 prosentin kannatusta.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme