Mainos
Mainos

Berlusconi ei saanut lupaa oikeudenkäyntinsä siirtoon

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on kärsinyt merkittävän tappion, kun maan korkein oikeus kieltäytyi hyväksymästä Berlusconin korruptio-oikeudenkäynnin siirtoa pois Milanosta.

Oikeuslähteiden mukaan oikeus hylkäsi väitteet, joiden mukaan milanolaisen oikeusistuimen tuomarit olisivat puolueellisia Berlusconia kohtaan. Korkeimman oikeuden mukaan jutun käsittelyä tulisi jatkaa Milanossa.

Berlusconia on syytetty korruptiosta aikaisemminkin, mutta nyt oikeudessa oleva syyte on tähänastisista vakavin. Siinä pääministeriä syytetään tuomarien lahjonnasta 80-luvulla. Berlusconi on kiistänyt kaikki väärinkäytökset.

Pääministerin mukaan häntä vastaan on Milanossa järjestetty lokakampanja, jonka tuloksena hänen on mahdotonta saada tasapuolista oikeudenkäyntiä kaupungissa.

Viime marraskuussa Italiassa hyväksyttiin laki, jonka mukaan vastaaja saa vaatia oikeudenkäynnin siirtämistä toiseen tuomioistuimeen, jos tuomareiden epäillään olevan puolueellisia.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme