Mainos
Mainos

Berlusconi oikeudessa yllytyksestä väärään valaan

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on jälleen oikeuden kuultavana Milanossa. Tällä kertaa kyse on yllytyksestä väärään valaan.

Berlusconin epäillään maksaneen brittiasianajajalleen yli 400 000 euron lahjukset, jotta tämä antaisi väärän todistuksen. Kyseinen oikeudenkäynti koski Berlusconin liiketoimia.

Asianajaja David Mills sai väärästä valasta neljän ja puolen vuoden tuomion vuonna 2009. Berlusconia suojasi tuolloin syytesuoja, joka purettiin vasta vuoden 2009 lopulla.

Berlusconi on arvostellut jälleen tiukin sanoin Italian oikeusjärjestelmää. Hän on nimittänyt oikeuslaitosta "maan syöväksi". Berlusconi on myös arvostellut milanolaisia syyttäjiä sanoen heidän käyttävän lakia aseena sisällissodassa häntä vastaan.

Berlusconia vastaan on meneillään kaksi muutakin oikeudenkäyntiä, joista toisessa hän on epäiltynä seksin ostamisesta alaikäiseltä.

(MTV3 - STT - AP - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme