Mainos
Mainos

Berlusconi: Prodin koalitio pysyy vallassa ainakin viisi vuotta

Berlusconin mukaan "valta yhdistää, ei erota".

Italian väistyvä pääministeri Silvio Berlusconi on ennakoinut lehtihaastattelussa, että vaalit voittanut keskusta-vasemmistolainen koalitio pysyy vallassa koko tulevan viisivuotiskauden "ja vielä pitempäänkin".

- Valta yhdistää, ja sen vuoksi he tulevat hallitsemaan seuraavat viisi vuotta ja ehkä vielä pitempäänkin. Valta yhdistää, ei erota, Berlusconi on sanonut Corriere della Sera ja La Repubblica -lehtien mukaan.

Berlusconilla on asiasta kokemusta. Hän onnistui pitämään omasta Forza Italia -puolueestaan, Pohjoisesta liitosta ja keskustalaisista kristillisdemokraateista koostuvan koalition koossa viisi vuotta, vaikka puolueilla oli keskenään suuria erimielisyyksiä.

Romano Prodin keskustavasemmistolainen koalitio voitti kaksi viikko sitten pidetyt vaalit äärimmäisen niukasti. Berlusconi ei ole vieläkään soittanut Prodille ja onnitellut tätä vaalivoitosta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme