Mainos
Mainos

Berlusconi pyytää pääsyä yhdyskuntapalveluun

Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi on pyytänyt mahdollisuutta vankeusrangaistuksensa suorittamiseen yhdyskuntapalveluna. Berlusconi tuomittiin elokuun alussa vuodeksi vankeuteen veropetoksesta.

Ikänsä ansiosta 77-vuotiaan Berlusconin ei tarvitse istua rangaistustaan vankilassa, vaan hän saattoi valita, anoako pääsyä yhdyskuntapalveluun vai kotiarestiin.

Jos Berlusconin pyyntö hyväksytään, roomalainen tuomioistuin osoittaa hänelle palveluspaikan. Yhdyskuntapalvelu voi olla esimerkiksi työskentelyä vanhainkodissa tai graffitien siivoamista. Tavalliset palveluspaikat on nähty epätodennäköisinä vaihtoehtoina Berlusconille, sillä liuta henkivartijoita seuraa entistä pääministeriä kaikkialle.

Aiemmin Berlusconi oli ilmoittanut, ettei halua yhdyskuntapalveluun "kuten tavallinen rikollinen". Yhdyskuntapalvelu tarjoaa kuitenkin rangaistusvaihtoehdoista suurimman liikkumisvapauden Berlusconille.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme