Mainos
Mainos

Berlusconi saamassa syytesuojan

Italian parlamentin ylähuone on hyväksynyt lakiehdotuksen, joka käytännössä sallii pääministeri Silvio Berlusconille syytesuojan. Laki meni illalla läpi senaatissa äänin 171-128.

Korruptiosyytteessä oleva Berlusconi voi pian huokaista helpotuksesta, sillä laki on hyväksytty nyt parlamentin molemmissa kamareissa. Alahuone äänesti laista jo kaksi viikkoa sitten. Presidentin täytyy kuitenkin vielä vahvistaa laki.

Laki tarjoaa syytesuojan pääministerin lisäksi myös presidentille ja parlamentin molempien kamarien puheenjohtajille. Suoja on voimassa koko virkakauden ajan.

Keskustavasemmistolainen oppositio on vastustanut lakia kiivaasti. Arvostelijoiden mielestä laki on laadittu vain Berlusconin suojelemiseksi oikeudenkäynneiltä, kun taas oikeusministeriö katsoo sen takaavan työrauhan päättäjille.

Berlusconia vastaan on käynnissä kaksi oikeusjuttua. Toisessa häntä syytetään brittiläisen lakimiehen lahjonnasta. Toinen puolestaan koskee veropetoksia, joihin Berlusconin uskotaan syyllistyneen mediabisneksissään.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme