Mainos
Mainos

Berlusconi saattaa taas välttyä yhdeltä oikeudenkäynniltä

Italian parlamentin alahuone on hyväksynyt omalta osaltaan lain, joka todennäköisesti lopettaa yhden pääministeri Silvio Berlusconia vastaan käytävän oikeudenkäynnin.

Laki leikkaa oikeudenkäyntien keston enintään kolmeen vuoteen sellaisissa tapauksissa, joissa syytetyllä ei ole aiempia tuomioita. Säännös koskisi vain niitä syytteitä, joista voi saada korkeintaan kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen.

Lain on arvioitu lopettavan ennen tuomion julistamista oikeudenkäynnin, jossa Berlusconia syytetään oman lakimiehensä lahjomisesta. Oikeudenkäynnin on ollut määrä jatkua vasta ensi vuoden alkupuolella.

Syytteen mukaan Berlusconi maksoi brittiasianajajalleen 600 000 dollarin lahjukset, jotta tämä antaisi väärän todistuksen.

Oppositio äänesti lakia vastaan, ja lain vastustajat ovat osoittaneet päiväkausia mieltään, jotta sitä ei hyväksyttäisi.

Seuraavaksi laki menee senaatin hyväksyttäväksi. Berlusconin hallituksella on siellä enemmistö.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme