Mainos
Mainos

Berlusconi vapautui lahjontasyytteistä

Italian korkein oikeus ei löytänyt todisteita siitä, että Italian vaikutusvaltaisin mies olisi lahjonut tuomareita 1980-luvulla.

Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi on vapautunut lahjontasyytteistä. Maan korkein oikeus on päättänyt pitää aiemman päätöksen voimassa, kertovat italialaisviestimet.

- Oli jo korkein aika. Kaksitoista vuotta on kulunut tämän oikeudenkäynnin alkamisesta, missä Silvio Berlusconi on ristiinnaulittu.-Nyt hänen viattomuutensa on lopullisesti tuotu esiin kristallinkirkkaasti, sanoo mediamogulin asianajaja Niccolo Ghedini.

Syyttäjä oli vaatinut Berlusconille viiden vuoden vankeusrangaistusta tuomareiden lahjonnasta 1980-luvulla. Syytteen mukaan Berlusconi olisi lahjonut oikeuden estääkseen SME-elintarvikeyhtymän päätymisen kilpailijan käsiin.

Berlusconia vastaan on vuosien varrella nostettu useita liiketoimiin liittyviä syytteitä. Hän on torjunut ne perusteettomina.

(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme