Mainos
Mainos

Berlusconille tappio paikallisvaaleissa

Italian oppositiopuolueet ovat vahvistamassa asemiaan 11 maakunnassa. Pääministerin liittouma on voittamassa vain kahdessa maakunnassa

Italian keskusta-oikeistolainen hallitus näyttää kärsineen kirvelevän tappion sunnuntaina ja maanantaina pidetyissä paikallisvaaleissa.

Tämän aamun ennusteiden mukaan oppositiopuolueet ovat vahvistamassa asemiaan 11 maakunnassa. Pääministeri Silvio Berlusconin liittouma puolestaan ovat voittamassa vain kahdessa maakunnassa, Lombardiassa ja Venetossa Pohjois-Italiassa. Edellisissä vaaleissa viisi vuotta sitten liittouma voitti kahdeksassa maakunnassa.

Berlusconin johtaman Forza Italia -puolueen edustaja sanoi, että vaalin lopputulokseen vaikutti selvästi paavi Johannes Paavali II:n kuolema.

Berlusconi on tyrmännyt vastustajiensa vaatimukset erosta, jos hallitus menettää merkittävästi kannatustaan maakunnissa. Hän on korostanut odottaneensa heikkoa tulosta maan talousvaikeuksien takia. Vaalit järjestettiin 13:ssa Italian 20 maakunnasta.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme