Mainos
Mainos

Berlusconin luottamus punnitaan äänestyksessä

Italian pääministerin Silvio Berlusconin hallitus joutuu luottamuslauseäänestykseen. Parlamentin kummatkin kamarit äänestävät pääministerin luottamuksesta 14. joulukuuta.

Pääoppositiopuolueet vaativat äänestystä viime viikolla. Niiden mielestä pääministerin luottamus on punnittava Berlusconin kaikkien seksiskandaalien jälkeen.

Äänestyksen ajankohdasta päätettiin tänään presidentti Giorgio Napolitanon ja kummankin kamarin puhemiesten välisissä neuvotteluissa.

Jos Berlusconi häviää äänestyksen jommassakummassa kamarissa, hän joutuu eroamaan ja maassa järjestetään ennenaikaiset vaalit.

Tappio häämöttää alahuoneessa, jossa hallituksen tuki on murentunut Berlusconin ja tämän entisen liittolaisen ajauduttua erimielisyyksiin. Berlusconin ja alahuoneen puhemiehen Gianfranco Finin tiet erosivat kesällä, ja alkuviikosta neljä Finin liittolaista erosi hallituksesta.

(MTV3 - STT - AFP - DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme